VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Din Fondul de Intervenție al Guvernului vor fi alocați bani suplimentari pentru gestionarea crizei refugiaților/DOC/

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de joi, 29 septembrie, membrii comisiei au decis alocarea mijloacelor financiare din Fondul de Intervenție al Guvernului, „în scopul acoperirii cheltuielilor suportate pentru gestionarea crizei refugiaţilor”

Astfel, membrii CSE au decis să aloce mijloace financiare în sumă de 589,7 mii lei pentru acordarea sporurilor salariale angajaților antrenați în procesul de gestionare a fluxului de refugiați. Alte 445,1 mii lei vor fi distribute autorităților publice locale de nivelul I și 3287,3 mii lei – celor de nivelul II, pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate. În același scop, Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS) îi vor fi alocate cca 1,877 mii lei, iar Ministerului Educației și Cercetării (MEC) – 119,9 mii lei.

Dispoziția CSE mai prevede acordarea Ucrainei, în calitate de asistență internațională, a bunurilor materiale în valoare de 16 579 091.05 lei, din ajutoarele umanitare primite pentru gestionarea crizei refugiaților din gestiunea MMPS. Lista bunurilor expediate este aprobată prin Ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale și se regăsește în anexa nr.7 a Dispoziției. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.