VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu la Praga: Dacă Rusia ar câștiga războiul în Ucraina s-ar pune capăt și existenţei Republicii Moldova ca stat liber

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări luni, la Praga, că o eventuală victorie a Rusiei asupra Ucrainei va duce la sfârşitul ţării sale ca stat liber, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Dacă Rusia ar triumfa, acest lucru ar pune capăt, probabil, şi existenţei Republicii Moldova ca stat liber”, deoarece ar însemna pierderea libertăţilor politice şi civice, a spus Sandu la deschiderea „Forumului 2000” de la Praga.

După ce a denunţat că invazia rusă a fost „menită să pună capăt existenţei Ucrainei ca stat suveran şi a poporului ucrainean ca naţiune”, politiciana în vârstă de 51 de ani i-a îndemnat pe aliaţii Kievului să împiedice victoria Rusiei.

Mai mult, pentru a-şi consolida democraţia, Republica Moldova speră să facă progrese pentru a se integra pe deplin în Uniunea Europeană (UE), a adăugat ea. După ce, decenii la rând, a făcut parte din fostul bloc sovietic, a venit momentul ca ţara cu 2,7 milioane de locuitori „să urmeze lumina de la capătul tunelului şi să intre într-un refugiu sigur în UE şi să-şi consolideze democraţia”, a subliniat Sandu.

În martie 2022, la câteva zile după începerea invaziei ruse în Ucraina, Republica Moldova a solicitat oficial aderarea la UE şi i s-a acordat statutul de ţară candidată în acelaşi an. În timpul vizitei sale la Praga, Sandu urmează să se întâlnească luni cu prim-ministrul ceh Petr Fiala.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.