VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin merge în China pentru a-și ”întări” parteneriatul cu liderul de la Beijing

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni cu omologul său chinez, Xi Jinping, la Beijing, în această săptămână, în încercarea de a aprofunda un parteneriat între cei mai mari concurenţi strategici ai Statelor Unite, scrie news.ro.

Este prima deplasare în acest an în afara spaţiului fostei Uniuni Sovietice pe care o face liderul de la Kremlin, care este vizat de un mandat internaţional de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pentru crime de război și pentru deportarea copiilor din Ucraina.

Putin va participa la Forumul „Belt and Road” de la Beijing, în zilele de 17 și 18 octombrie. Înainte de începerea agresiunii în Ucraina, China şi Rusia au declarat că au un parteneriat „fără limite”, iar Putin își propune acum să-l consolideze. Statele Unite consideră China ca fiind cel mai mare concurent al său şi Rusia ca fiind cea mai mare ameninţare. Nu numai o dată Biden s-a referit la Xi ca la un „dictator” şi a spus că Putin este un „ucigaş” şi un lider care nu poate rămâne la putere. Beijingul şi Moscova l-au admonestat pe Biden pentru aceste remarci.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.