VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, la Conferința anuală de la Bruxelles privind bugetul anual al UE

Bugetul Uniunii Europene trebuie să fie axat pe proiecte de securitate, de protecție și care să ajute statele membre să grăbească procesul de integrare. Este unul dintre mesajele transmis de șefa statului, Maia Sandu, la Bruxelles, acolo unde are loc conferința privind bugetul anual al UE.

„Planificarea bugetară care se discută la Conferința privind următorul buget al UE, găzduită de Comisarul Hahn, nu reprezintă un simplu document financiar. Acesta este, de fapt, un buget al păcii. Discuția despre bugetul UE depășește o simplă discuție despre bani, este despre un proiect ferm de construcție a unei Europe pașnice și prospere, despre o Europă unită care nu doar se dezvoltă, ci și protejează. O Europă din care face parte și Republica Moldova (…) Înseamnă să devenim mai puternici în fața celor care vor să ne impună o altă soartă. Un buget european al păcii ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare, să ridicăm nivelul de trai în Moldova și să contribuim la securitatea întregului continent”, a declarat Maia Sandu, citată de Președinție.

Șefa statului a mai declarat că, pentru R. Moldova, bugetul UE este esențial pentru consolidarea apărării și evoluțiile de pe agenda UE.

„Banii care sunt disponibili sunt la fel de importanți ca orice descurajare militară. Ei ne pot ajuta să dezvoltăm reziliența, să ne pregătim pentru aderarea la UE și să ne apere de cei care doresc să ne impună un mod de viață diferit – represiunea împotriva libertății democratice. Pentru a ne transforma aspirațiile în realitate, vom avea nevoie de mai mult sprijin din partea UE din următorul buget pe măsură ce ne pregătim pentru aderare. Printr-un buget al UE pentru pace, oferiți-ne instrumentele necesare pentru a realiza ce ne propunem și ajutați-ne să grăbim pregătirile pentru aderare. Bugetul UE nu este despre cheltuieli, ci despre investiții într-o Europă mai bună și pașnică – cea mai importantă bază pentru prosperitatea viitoare”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că aceste subiecte le-a discutat în cadrul întrevederii cu comisarul UE pentru buget și finanțe, Johannes Hahn, care urmează să vină în vizită la Chișinău în data de 9 mai, de Ziua Europei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.