VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată în capitala Ucrainei

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a mers azi într-o vizită neanunțată la Kiev. Oficialul transmis că este încrezător că lucrurile se vor schimba pe frontul ucrainean și a dat asigurări că fluxul de arme și muniții va crește. 

Într-o vizită neanunțată în Ucraina, secretarul general al Alianței a purtat discuții cu președintele Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Vizita sa, a treia de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, vine într-un moment dificil pe câmpul de luptă pentru Ucraina. După o contraofensivă ucraineană eșuată de anul trecut, forțele ruse au câștigat teren, în parte din cauza lipsei de livrări de arme și muniții din partea partenerilor occidentali ai Kievului. „Voi fi, de asemenea, foarte sincer cu președintele Zelenski și, de asemenea, cu Rada că aliații NATO nu au îndeplinit ceea ce am promis în ultimele luni”, a spus Stoltenberg.

 „Statele Unite au discutat șase luni pentru a conveni asupra unui pachet, iar aliații europeni nu au livrat muniția pe care am promis-o. Dar acum sunt încrezător că lucrurile se vor schimba”, a mai spus el. Stoltenberg a subliniat că Congresul SUA a aprobat acum un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, semnat rapid de președintele Joe Biden, și săptămâna trecută prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat un angajament „record” față de Kiev. El a menționat, de asemenea, că Germania a fost de acord să ofere un nou sistem de apărare aeriană Patriot Ucrainei, iar Țările de Jos au sporit ajutorul pentru Kiev. Stoltenberg a spus că se așteaptă să vină și alte „noi angajamente”. „Acest lucru va face diferența, deoarece lipsa de sprijin a făcut diferența”, a spus el, făcând aluzie la eșecurile ucrainene pe câmpul de luptă. El a spus că rușii au plătit „un preț mare pentru câștigurile teritoriale marginale” și că Ucraina încă ar putea întoarce lucrurile în favoarea ei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.