VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu își sărbătorește azi ziua de naștere. Șefa statului a împlinit 52 de ani

Șefa statului, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Prima femeie președinte este la cea de-a 52-a aniversare. Ea primit deja mai multe mesaje de felicitare din partea colegilor, politicienilor din străinătate și de acasă.

Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie 2020, după victoria din turul doi al alegerilor prezidențiale. Anterior, ea a deținut fotoliul de prim-ministru al Republicii Moldova și funcția de ministru al Educației.

Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972 în satul Risipeni, raionul Fălești. În 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management. Din 1995 până în 1998, a studiat la Academia de Administrație Publică din Chișinău, obținând titlul de Master în relații internaționale. În 2010 a obținut titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard SUA. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.