VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Românii din R. Moldova sunt așteptați pe 9 iunie să voteze în 52 de secții pentru Parlamentul UE

La alegerile din 9 iunie pentru Parlamentul European, toți cetățenii români sunt invitați să-și aleagă cei 33 de deputați care să-i reprezinte în Parlamentul UE.

În Republica Moldova vor fi deschise la aceste alegeri 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru, inclusiv 13 în Chișinău, 17 secții vor în nordul R. Moldova și 7 – la sud, ceea ce reprezintă o creștere procentuală substanțială față de exercițiul electoral precedent. Reamintim că în anul 2019 au fost deschise un număr total de 36 de secții de votare în Republica Moldova.

Potrivit Ministerului de Externe de la București, cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic; pașaportul simplu; pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 22.00, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot, până la ora locală 23.59.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.