VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu președintele Islandei: Un acord important de comerț urmează să fie semnat în iunie

Un acord de Comerț Liber cu EFTA urmează să fie semnat în luna iunie între R. Moldova și Islanda. Despre aceasta a anunțat șefa statului, Maia Sandu, în urma unei întrevederi cu președintele Guðni Th. Jóhannesson.

Am abordat cu președintele Jóhannesson cooperarea bilaterală dintre țările noastre și am salutat finalizarea negocierilor pe Acordul de Comerț Liber cu EFTA, care urmează a fi semnat în luna iunie și care ne va permite să creștem schimburile comerciale”, a scris Maia Sandu după întrevedere.

Islanda deține președinția Consiliului Europei, iar acum la Reykjavik are loc cel de-al patrulea summit al organizației.

În context, am vorbit și despre situația complicată din regiunea noastră, reiterând angajamentele Republicii Moldova de a contribui la menținerea păcii și securității în zonă”, a mai scris Maia Sandu.

Menționăm că în marja celui de-al patrulea summit al CoE, convocat la Reykjavik, Islanda, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova.

Menționăm că cel de-al treilea Summit a avut loc la Varșovia în mai 2005, atunci când liderii celor 46 de state membre au redefinit prioritățile organizației pentru următorii ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.