VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu președintele Confederației Elvețiene: Mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic

”Mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri”. O declarație în acest sens a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

În cadrul discuției, oficialii au abordat problemele de securitate, dificultățile din sectorul energetic și situația economică din țară.

„Am subliniat că mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri”, a menționat șefa statului.

De asemenea, președinta Maia Sandu a discutat cu Președintele Cassis și despre cooperarea bilaterală, în contextul în care Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova.

„Am stabilit că vom conveni împreună domeniile de sprijin pentru următorii ani. Președintele Cassis s-a arătat entuziasmat să revină în Republica Moldova primăvara viitoare, pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene – o platformă utilă pentru identificarea soluțiilor la problemele comune întâmpinate de țările europene”, a subliniat Maia Sandu.

Menționăm că vizita președintelui Ignazio Cassis în țara noastră este a doua în acest an.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.