VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu: În pofida împotrivirii și blocajelor magistraților, reforma în justiție și curățarea sistemului va continua

În justiție a apărut o stare excepțională, după ce mai mulți judecători dubioși și corupți blochează reformele. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, care a precizat că în pofida acestor împotriviri justiția va fi reformată, iar tot procesul va fi dus până la capăt.

În cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, șefa statului a declarat că situația a generat convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru luni, 20 martie, iar în pofida problemelor din sistem, evaluarea magistraților va continua și se va ajunge la curățarea sistemului mult așteptată de societate și partenerii internaționali.

”Un blocaj în justiție, asta și-o doresc mai mulți judecători corupți și, probabil, sunt și procurori corupți care încearcă să blocheze, dar cea mai mare rezistență vine din partea judecătorilor și, probabil, asta este o reacție la primul exercițiu de evaluare externă extraordinară, care a fost făcută pentru potențialii membri ai noului CSM, pentru că au fost puțini care au reușit să treacă de examenul integrității, avem o rezistență și mai mare la reforme. Da, lucrurile durează, dar au loc așa cum cer organizațiile internaționale și Uniunea Europeană care supraveghează acest proces”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a declarat că, dimpotrivă, va consolida și mai mult procesul de verificare a integrității magistraților prin atragerea mai multor evaluatori externi.

Citește și: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: Judecătorii au decis să blocheze curățarea justiției

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.