VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII la Vocea Basarabiei din 18.03.2023 cu Maria Filimon

În ediția de azi recapitulăm cele mai importante evenimente ale săptămânii:

-Parlamentul a votat în lectura finală proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația, inclusiv Constituția R.Moldova. Documentul a fost susținut de 57 de deputați PAS și deputatul din opoziție, Garik Vartanean.

-În anul 2021 Kremlinul a elaborat un plan de destabilizare a situației în Republica Moldova, pentru a împiedica statul să adere la Uniunea Europeană și NATO, prin campanii de dezinformare și denigrare, în special, a Alianței Nord-Atlantice. Potrivit unei investigații publicată de Rise Moldova, un alt punct al planului rus era să forțeze țara să participe la proiectele internaționale rusești, cum ar fi Uniunea Euroasiatică.

-Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Socialiștilor și Partidul Politic Șor. Datele se conțin într-un studiu social-politic și referitor la mediul de afaceri, realizat de Magenta Consulting la comanda Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate din Germania.

Autor

  • Maria Filimon

    Realizatoarea și prezentatoarea buletinelor de știri. Anterior, a activat la Radio Chisinau și la Vocea Basarabiei TV, în calitate de reporter.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.