VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, în dialog cu un oficial din SUA: Capacitatea Ucrainei de a rezista invaziei rusești este vitală pentru R. Moldova

Capacitatea Ucrainei de a rezista invaziei ruse este vitală și pentru pacea și stabilitatea în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șefa statului în cadrul întrevederii cu Christopher W. Smith, Secretar Adjunct pentru Europa de Est, Politici și Afaceri Regionale în Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit unui comunicat al Președinției, în cadrul dialogului Maia Sandu a remarcat parteneriatul bilateral aprofundat din ultimii ani și a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența constantă acordată țării și cetățenilor noștri.

Șefa statului și-a reafirmat angajamentul pentru continuarea reformelor inițiate pentru modernizarea Moldovei în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și a subliniat importanța sprijinului din partea SUA a acestor reformelor.

De asemenea, Președinta a salutat eforturile comune de a combate corupția și de a contracara forțele care încearcă să submineze procesele democratice în Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la securitatea regională, reconfirmându-și angajamentul de a susține Ucraina.

Menționăm că Senatul SUA a aprobat ajutorul de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar acesta mai trebuie să treacă și de Camera Reprezentanților, unde republicanii care se opun acordării acestui ajutor, dețin majoritatea.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.