VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, după întrevederea cu fermierii: Discuțiile trebuie continuate

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de fermieri. Președinta a îndemnat grupul de producători de cereale să continue discuțiile cu executivul pentru a putea găsi soluții la problemele cu care se confruntă aceștia.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a menționat că statul trebuie să fie alături de agricultori în această perioadă complicată și a accentuat sprijinul important acordat în ultimul an pentru sectorul agricol, inclusiv subvențiile de 1.9 miliarde de lei din acest an.

Șefa statului a precizat că subvențiile pentru gospodăriile agricole trebuie să rezulte în afaceri competitive, care contribuie la bugetul de stat și asigură locuri de muncă. Obiectivul fondului de subvenționare este de a ajuta agricultorii moldoveni să facă produse cu valoare adăugată înaltă, să aducă profit companiilor și să contribuie la dezvoltarea economică a întregii țări. Președinta a menționat că problemele concrete trebuie rezolvate în colaborare cu Ministerul de profil și a îndemnat grupul de producători de cereale să continue discuțiile cu executivul”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Menționăm că după întrevederea cu Maia Sandu și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, agricultorii au anunțat că revin în PMAN. Potrivit acestora, autoritățile nu au oferit soluții care pot fi implementate urgent.

Menționam că fermierii au pus protestul pe pauză după ședința din 25 noiembrie cu ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea. În cadrul ședinței s-a convenit crearea unui Grup de lucru pentru susținerea fermierilor cu dificultăți financiare ce se află în pragul falimentului.

Sute de fermieri din toate raioanele țării cer Guvernului instituirea unui moratoriu până la 31 octombrie 2024, la calcularea penalităților, la executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat la 30 noiembrie că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către agricultori, nu poate fi aplicat sub nicio formă. Vladimir Bolea a precizat că autoritățile vor încerca alte căi legale pentru a-i sprijini pe fermierii ajunși în impas.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.