VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii pun pe pauză protestul după discuțiile cu ministrul Bolea. Soluțiile propuse de autorități

Fermierii au decis să pună protestul pe pauză până luni. Însă tehnica agricolă rămâne în Piața Marii Adunări Naționale. Decizia a fost luată după o ședință de câteva ore cu vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare. Potrivit Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIAI) în cadrul acesteia s-a convenit crearea unui Grup de lucru pentru susținerea fermierilor cu dificultăți financiare ce se află în pragul falimentului.

MAIA a propus crearea unui Grupului de lucru responsabil de identificarea fermierilor care întâmpină dificultăți financiare și care se confruntă cu riscul falimentului. S-a stabilit că, din componența Grupului de lucru vor face parte reprezentanți ai MAIA, ai CCI, ai direcțiilor agricole raionale, specialiști financiari și juridici și alte instituții relevante. Aceștia vor colecta și vor analiza informațiile disponibile cu privire la fermierii aflați în dificultate, pentru a aborda personalizat problemele lor și pentru a oferi sprijin țintit.

Totodată, s-a atras atenția că, fermierii care dețin documente emise de Comisiile pentru Situații Excepționale ce confirmă starea de secetă în regiunea în care își desfășoară activitatea, se pot adresa la Camera de Comerț și Industrie pentru a solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator. Acest document poate fi folosit pentru a justifica și solicita întârzieri în îndeplinirea anumitor obligații contractuale, precizează Ministerul Agriculturii.

Directorul executiv al asociației, Alexandru Slusari, a menționat că agricultorii rămân în PMAN până vor vedea cum funcționează mecanismul. Consiliul de administrare al asociației va veni luni la minister la o nouă ședință. Cel mai probabil de marți dimineața agricultorii cu probleme la achitarea datoriilor vor începe a depune cereri la direcțiile agricole, scrie IPN.

Agricultorii, care acum se află cu tehnica în Piața Marii Adunări Naționale, au pornit miercuri din raioane spre intrările în oraș, iar joi la amiază și-au continuat drumul spre centrul capitalei. În drum spre PMAN, fermierii au creat ambuteiaje. Poliția i-a somat să deblocheze străzile pentru a permite circulația transportului public și privat. Într-un moment, un grup de agricultori s-a manifestat agresiv, provocând altercații. Fermierii au încercat să distrugă o mașină a poliției și ar fi ultragiat oamenii legii. Ca urmare a fost intentată o cauză penală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.