VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, despre desemnarea Evgheniei Guțul în Guvern: Nu mă grăbesc, așteptăm răspunsurile procurorilor

Președinta Maia Sandu a declarat repetat că nu se grăbește să o desemneze pe guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, în calitate de membru al Guvernului. Șefa statului susține că așteaptă răspunsurile procurorilor în cazul dosarului în care figurează noul bașcan al regiunii.

”Respectăm alegerea oamenilor. Dar toți aleșii trebuie să respecte și să lucreze în interesele Republicii Moldova. Și nu pentru interesele altui stat sau ale unor grupări corupte. Împotriva noului bașcan a fost deschis un dosar penal pentru cumpărarea alegătorilor și finanțarea ilegală a campaniei electorale. Nu văd niciun motiv de ce să mă grăbesc dacă mai sunt atâtea întrebări. Vom aștepta răspunsurile la întrebările pe care le avem la Procuratură”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune de la TV8, citată de newsmaker.md.  

Amintim, săptămâna trecută, Evghenia Guțul a făcut un apel repetat către autoritățile de la Chișinău, în special către președinta Maia Sandu, pentru a fi inclusă în componența cabinetului de miniștri. Guvernatoarea de la Comrat declara că această solicitare nu este ”un privilegiu sau un moft”, ci o garanție a autorităților centrale că respectă interesele găgăuzilor.

„Din păcate, autoritățile centrale pot doar iniția cauze penale pentru a urmări și a face presiuni asupra politicienilor incomozi pentru actuala guvernare. Nici nu merită să reamintim că pentru această putere valori precum statul de drept și prezumția nevinovăției nu costă nimic”, a declarat bașcanul.

Evghenia Guțul a fost învestită în funcția de bașcan al Găgăuziei în data de 19 iulie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.