VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bașcanul Evghenia Guțul jinduiește fotoliul în Guvern

Bașcanul Evghenia Guțul face apel repetat către autoritățile de la Chișinău, în special către președinta Maia Sandu, pentru a fi inclusă în componența cabinetului de miniștri. Guvernatoarea de la Comrat susține că această solicitare nu este ”un privilegiu sau un moft”, ci o garanție a autorităților centrale că respectă interesele găgăuzilor.

„Din păcate, autoritățile centrale pot doar iniția cauze penale pentru a urmări și a face presiuni asupra politicienilor incomozi pentru actuala guvernare. Nici nu merită să reamintim că pentru această putere valori precum statul de drept și prezumția nevinovăției nu costă nimic”, a declarat Evghenia Guțul, citată de gagauzinfo.md.

Amintim, la începutul lunii septembrie, președinta Maia Sandu declara că legea nu stabilește un termen limită pentru a numi bașcanul membru al executivului. Șefa statului declara atunci, în contextul în care în regiune încă nu era ales un comitet executiv, că ”atât timp cât lucrurile nu s-au clarificat nici măcar în autonomie, nu avem de ce să ne grăbim cu această decizie”.

În această săptămână, însă, Adunarea Populară de la Comrat a aprobat componența comitetului executiv al Găgăuziei, iar, deocamdată, președinta nu a venit cu vreun nou comentariu la acest subiect.

Chiar și așa, anterior, Maia Sandu făcuse precizarea ”că mai sunt și niște suspiciuni în raport cu această persoană (n.r. Evghenia Guțul)”.

”În Guvern lucrează oameni pentru cetățenii Republicii Moldova, care respectă statul Republicii Moldova. Atunci când există suspiciuni că cineva face parte dintr-o grupare criminală sau că lucrează pentru interesele altui stat, trebuie să investigăm lucrurile și nu avem de ce să grăbim decizia”, a mai adăugat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.