VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/Maia Sandu cere Canadei să sancționeze persoanele care vor destabiliza Republica Moldova

Președintele Maia Sandu a cerut Canadei să sancționeze persoanele care vor destabiliza situația din Republica Moldova, după un mecanism similar instituit deja de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de șefa statului în cadrul unui interviu oferit pentru televiziunea CBC News, transmite ziua.md.  

Președinta Maia Sandu a declarat că a venit cu această solicitare în cadrul întrevederii pe care a avut-o ieri cu premierul canadian Justin Trudeau.  

„Am vorbit cu premierul Trudeau despre eforturile noastre de implementa reforme în domeniul justiției și luptei cu corupția. L-am rugat pe prim-ministrul Trudeau să ne ajute să impună sancțiuni persoanelor care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova, sancțiuni similare cu mecanismul de sancționare al Consiliului Uniunii Europene în privința celor menționați mai sus. Ne-ar ajuta foarte mult dacă Canada ar face același lucru”, a declarat Maia Sandu, citată de ziua.md.  

Maia Sandu nu a dat nume, însă a precizat că este vorba, în primul rând, despre politicieni care folosesc bani murdari din Rusia, pentru a destabiliza situația din Moldova.  

„E vorba de oameni și de cei din afara Moldovei, dar și de cei din țară, care folosesc banii Rusiei, pentru a destabiliza Moldova. Acești oameni folosesc bani murdari pentru a împiedica reformele și a slăbi instituțiile statului”, a mai declarat președintele Maia Sandu.  

În data de 1 mai, președintele Maia Sandu a publicat un mesaj în care salută decizia Consiliului Uniunii Europene prin care vor fi sancționate persoanele care participă la acțiuni de destabilizare a Moldovei și amenință suveranitatea și independența țării noastre, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului. Printre sancțiuni se numără interdicția de a intra pe teritoriul UE și blocarea activelor deținute în spațiul comunitar.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.