VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Atenție la ce cumpărați: Un lot de pelmeni cu Salmonela, retras din comerț

În probele de pelmeni ”Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis). Despre aceasta informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor , care subliniază că lotul de produse a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”EILKA-M” din municipiul Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.

Importatorul produsului menționat: SRL ”EILKA-M”, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelmeni ”Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023”, precizează ANSA.

Informații despre produs:

Denumire: Pelmeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;

Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;

Data producerii şi expirării: 30.03.2023 - 26.09.2023;

Importator: SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;

Producător: OOO ”IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025;

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87; Viber: 067675544.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.