VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un oficiu al Ambasadei Greciei va fi deschis în Moldova. Popescu: Va stimula relațiile bilaterale dintre țările noastre

Un oficiu al Ambasadei Greciei urmează să fie deschis în Republica Moldova. Acest subiect a fost discutat astăzi, de către șeful MAEIE, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi cu Konstantinos Fragkogiannis, viceministrul de externe al Greciei, care conduce o delegație oficială în cadrul celei de-a patra ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică.

Am salutat decizia părții elene de a deschide, în viitorul apropiat, un oficiu al ambasadei Greciei, cu scopul de a stimula relațiile bilaterale dintre țările noastre. Am discutat, de asemenea, despre cooperarea în sectorul energetic între Republica Moldova și Grecia, precum și necesitatea îmbunătățirii relațiilor economice”, a anunțat Popescu.

Totodată, ministrul a subliniat că i-a mulțumit lui Konstantinos Fragkogiannis pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

Am reafirmat că obiectivul nostru strategic este aderarea la Uniunea Europeană. În acest context, am exprimat recunoștința noastră pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă în procesul de modernizare a Republicii Moldova și în eforturile noastre de a deveni parte a UE. Am menționat, de asemenea, progresele pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Ne bazăm pe sprijinul Greciei în demararea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul acestui an”, a mai menționat Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.