VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a semnat decretul privind demisia Iulianei Cantaragiu 

Președinta țării, Maia Sandu, a semnat decretul privind demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu.

”Se ia act de cererea de demisie a doamnei Iuliana Cantaragiu din funcția de ministru al Mediului din data de 8 septembrie”, se arată în decretul semnat de Maia Sandu.

Reamintim că Iuliana Cantaragiu și-a anunțat plecarea de la Ministerul Mediului ieri.

Dragi prieteni, azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii”, a scris ministra.

Totodată, Cantaragiu a urat curaj și succes viitorului ministru al Mediului.

Citește și: Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a depus cerere de demisie. Gavrilița: „I-am mulțumit pentru munca și dedicația ei”

În 2021, Cantaragiu a fost numită în funcția de ministră al Mediului. În 2019 aceasta a fost secretară de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pe domeniul protecției mediului și resurselor naturale în Guvernul Chicu.

Iuliana Cantaragiu este expertă în elaborarea şi implemetarea proiectelor în cadrul Centrului Național de Mediu. Din 2011 este și membră a Consiliului ONG-urilor de mediu, creat pe lângă Ministerul Mediului și al Consiliul Naţional al ONG. A obținut licența în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Ulterior, a studiat „Parteneriate în domeniul dezvoltării durabile. Politici publice şi domenii de activitate economice durabile pentru ţările din Bazinul Mării Negre” la REC Turcia şi Universitatea Internaţională din Veneţia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.