VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a primit încă un premiu. Șefa statului a ridicat la Leipzig, Germania, 25 de mii euro, bani pe care spune că-i va dona

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit azi, la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul prevede și o sumă de 25 de mii de euro, bani pe care Maia Sandu a anunțat deja că îi va dona.

„Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”, a declarat președintele R. Moldova.

„În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”, a declarat președintele Germaniei.

Amintim, Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Germania, unde a avut întâlniri cu oficiali  ai Germaniei, inclusiv, președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și șeful Bundestagului, Barbel Bas. Maia Sandu a avut o întâlnire și cu un grup de moldoveni din Berlin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.