VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BNM organizează, pentru prima dată, „Noaptea Muzeelor”. Vizitatorii vor putea admira inclusiv lingouri de aur

Banca Națională a Moldovei se alătură, pentru prima dată, inițiativei UE „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Evenimentul are loc astăzi între orele 16:00 și 23:00. Exponatele speciale includ emisiuni de monede și bancnote comemorative, proiecte de artă și documentare tematice, care explorează influențele culturale și estetice în designul monetar, dar și un lingou de aur, transmite realitatea.md.

Acest eveniment oferă o oportunitate rară cetățenilor de a explora sala de expoziții a BNM, punând în lumină evoluția monetară a Republicii Moldovei și contribuția sa la identitatea culturală europeană.

„Noaptea Europeană a Muzeelor” la BNM reprezintă mai mult decât parcurs expozițional, este o platformă interactivă de învățare și discuție despre istoria monetară și influențele culturale în designul monetar. Participarea BNM la acest eveniment subliniază angajamentul băncii în calitate de partener al comunității, de pilon stabil și responsabil în societate. Ne dorim să contribuim la educația financiară și culturală prin accesul la istoria banilor și rolul băncii naționale. Încurajăm publicul de toate vârstele să se conecteze cu valorile culturale, să descopere patrimoniul din inima Chișinăului”, a declarat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Evenimentul va fi completat de prezentări interactive, pentru a îmbogăți cunoștințele publicului larg despre complexitatea artei monetare. Accesul vizitatorilor este gratuit.

De menționat că vizitele vor fi organizate la fiecare oră din acest interval, fără o programare prealabilă. Accesul publicului va fi permis la prezentarea unui act de identitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.