VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mai multe familii defavorizate vor beneficia de ajutor financiar în valoare de 700 de lei

Mai multe familii defavorizate din Republica Moldova pot beneficia de ajutor lunar, în valoare de 700 de lei, acordat în perioada 1 noiembrie 2022 - 31 martie 2023. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Guvernul a aprobat majorarea, de la 2,2 până la 2,6 a plafonului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Astfel, va fi asigurată continuitatea prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în cazul anulării stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova”, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Tot în cadrul ședinței de azi, Guvernul a aprobat extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea sau neacordarea dreptului la ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului până la 40 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Această ajustare este necesară din cauza majorării volumului de muncă al personalului din structurile de asistență socială, în contextul implementării mai multor măsuri noi de protecție socială destinate suportului populației defavorizate în sezonul rece al anului”, precizează sursa citată.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.