VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mai multe drapele ale R. Moldova și ale UE, procurate pentru Adunarea Națională din 21 mai

Mai multe drapele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene vor fi procurate de Ministerul Culturii pentru ziua de 21 mai, când în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Potrivit lui, după ziua de 21 mai, drapelele achiziționate vor fi oferite primăriilor din țară.

Ministerul Culturii, care este implicat în procesul de organizare, va achiziționa, în cadrul acestui eveniment, steagurile Republicii Moldova și a UE. Această achiziție urmează a fi desfășurată în formă de investiție. Ce am în vedere? Asta înseamnă că steagurile care vor fi achiziționate pentru ziua de 21 mai vor fi oferite ulterior, cu titlu gratuit, fiecărei localități din țară. Este foarte important, pentru că vă reamintesc că în august vom marca și Ziua Independenței, și autoritățile își doresc, prin intermediul acestui exercițiu, să achiziționeze aceste steaguri și să le transmită în fiecare localitate. La fel cum la marile noastre adunări naționale oamenii se adunau sub semnul tricolorului, și de această dată sub semnul tricolorului și al steagului UE vrem să transmitem un mesaj ferm din inima Chișinăului”, a explicat Daniel Vodă.

Președinta Maia Sandu a anunțat pentru data de 21 mai organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Potrivit Președintei, evenimentului ar urma să fie apolitic și un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. 

Menționăm că reprezentanții mai multor formațiuni politice și reprezentanți ai societății civile și-au exprimat disponibilitatea de a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, convocată de președinta Maia Sandu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.