VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Guvernul a invitat primarii la Adunarea Națională din 21 mai: „Să transmitem mesajul nostru comun și să susținem cursul de aderare la UE”

Guvernul a invitat primarii din țară să participe la Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai, a anunțat purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă. Potrivit lui, invitații oficiale în acest sens au fost expediate săptămâna trecută în adresa tuturor autorităților locale, fără excepție.

„Funcționarii au fost cei care au asigurat procesul de ireversibilitate a cursului de aderare a R. Moldova la UE, completând și furnizând instituțiilor competente europene informațiile necesare în procesul nostru de apropiere de UE. Săptămâna trecută, Guvernul a transmis invitații formale, oficiale, la toți primarii din țara noastră, în care a anunțat despre procesul de organizare a Adunării și a invitat aleșii poporului, din toata țară, fără excepție, la această adunare, în care să transmitem mesajul nostru comun și să susținem cursul nostru de aderare la UE, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Potrivit lui Vodă, Guvernul urmează să transmită invitații oficiale, similare și autorităților centrale. Mai mult, autoritățile își propun să lanseze, în această săptămână, o campanie de promovare radio-tv a evenimentului, precum și o pagină web oficială care se conțină detalii despre eveniment.

Menționăm că, în debutul ședinței de astăzi a Executivului, și prim-ministrul Dorin Recean a lansat o invitație publică în adresa reprezentanților administrațiilor publice locale, de a participa la Adunarea din 21 mai, lansată la inițiativa președintei Maia Sandu.

„Vreau să invit profesioniștii din administrația publică de orice nivel să ne întrunim cu toții pe 21 mai în PMAN pentru a participa la Adunarea Națională, lansată la inițiativa președintei Maia Sandu”, a spus Recean.

Președinta Maia Sandu a anunțat pentru data de 21 mai organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Potrivit Președintei, evenimentului ar urma să fie apolitic și un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.