VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multe cheltuieli, dar și mai multe venituri în bugetul asigurărilor sociale

În primele 5 luni ale anului, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de peste 19 miliarde de lei sau 44,4% din planul anual aprobat. Executarea bugetului în aceste 5 luni s-a încheiat cu depășirea veniturilor asupra cheltuielilor cu 1,18 mld. de lei, transmite IPN.

Potrivit Raportului operativ prezentat de Casa Națională de Asigurări Sociale, contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 9,73 mld. de lei sau 41% din prevederile anuale.

Alte venituri au fost încasate în sumă de 270,7 milioane de lei, din care partea preponderentă sau 266,8 milioane de lei o constituie partea impozitului unic perceput de la rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației.

Transferurile de la bugetul de stat s-au finanțat în sumă de peste 9 miliarde de lei, în corespundere cu cererile de finanțare.

Cheltuielile totale au fost executate în sumă de 17,8 miliarde de lei sau 41,7% din suma anuală planificată. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, cheltuielile au fost mai mari cu 2,1 mld. de lei, sau cu 13,4%.

Soldul mijloacelor bănești la conturile CNAS la situația din 1 iunie 2024 a constituit 1,18 miliarde de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.