VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu și Sergio Mattarella au semnat o declarație comună moldo-italiană

Șefa statului, Maia Sandu, a avut la Președinție o întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. Au fost semnate două documente: Programul Executiv de Cooperare Culturală între Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Italiene pentru 2024 – 2027 de către ministrul Culturii al R. Moldova și viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, precum și Declarația comună în sprijinul aderării Moldovei la UE între viceprim-ministra, Cristina Gherasimov, și viceministrul pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională al Republicii Italiene, Edmondo Cirielli.

„Vizita dvs. transmite un mesaj ferm de prietenie și susținere pentru țara noastră. Vă salut astăzi la Chișinău. Relațiile noastre sunt atât de înrădăcinate în istorie. Mă bucur să constat că în acești ani Moldova și Italia au dezvoltat relații tot mai strânse în beneficiul țărilor noastre. Apreciem sprijinul Italiei pentru parcursul european al țării noastre. Declarația comună semnată astăzi reprezintă un nou și puternic sprijin. Îndemn toți concetățenii să participe la referendumul privind integrarea țării noastre la UE”, a declarat Maia Sandu, citată de Ziarul de Gardă

„R. Moldova a suferit direct de pe urma consecințelor conflictului din Ucraina. Italia s-a oferit să contribuie la reducerea acestor efecte. Este un adevărat angajament pentru viitor, în cadrul Platformei pentru dezvoltarea Moldova. În cadrul discuțiilor am vorbit și despre Europa. Italiua sprijină cu convingere parcursul european al Moldovei la UE”, a declarat Sergio Mattarella.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la Chișinău, vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Italiene în R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.