VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAI a semnat acordul de cooperare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale din România

Ministra afacerilor interne a R. Moldova, Ana Revenco, în comun cu Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale al României, Ionel-Sorin Bălan, au semnat vineri, 2 septembrie, un Acord de cooperare între MAI și STS, care va contribui la asigurarea unei conlucrări eficiente în domeniul tehnologiei informației și telecomunicațiilor.

„Sunt convinsă că semnarea acestui acord va întări cooperarea noastră, și împreună vom reuși să obținem rezultate eficiente în ceea ce privește securizarea canalelor de comunicații speciale. În contextul în care țara noastră a obținut statutul de candidat la UE, una din prioritățile majore ale MAI este dezvoltarea canalelor de comunicații sigure TETRA, cât și implementarea rețelei de Intranet pentru întreg sistemul afacerilor interne”, a declarat ministra afacerilor interne. 

Acordul de cooperare prevede activități comune și schimb de bune practici între cele două instituții, pentru dezvoltarea rețelelor de radiocomunicații sigure – TETRA, implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență în Republica Moldova, prin mesaje de tip CellBroadcast, precum și pentru identificarea unor oportunități de colaborare în domeniul IT&C, în cadrul proiectelor transfrontaliere finanțate prin fonduri externe nerambursabile. 

„Semnarea acordului va permite, în baza unui cadru legal, continuarea colaborării noastre pe linia dezvoltării comunicațiilor de urgență. Suntem deschiși și punem la dispoziție toată experiența și expertiza noastră, pentru ca aceste proiecte să se dezvolte și să fie implementate cu succes în Republica Moldova”, a menționat directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Dezvoltarea canalelor de comunicații TETRA, cât și implementarea unei rețele de tip Intranet în Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, vor contribui esențial la asigurarea securității și protejarea informațiilor în cadrul sistemului afacerilor interne. De asemenea, va permite efectuarea rapidă a schimbului de date, pe care îl realizează angajații MAI cu partenerii internaționali, în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.