VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MAEIE, după exploziile din Polonia la granița cu Ucraina: „Rămânem în contact cu autoritățile de la Varșovia”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își exprimă solidaritatea cu Polonia urmare a exploziilor de pe teritoriul său produse în după amiaza zilei de 15 noiembrie. 

Rămânem în contact cu autoritățile de la Varșovia, care stabilesc circumstanțele producerii acestora.

În legătură cu decesul a două persoane în satul polonez Przewodów de la granița cu Ucraina, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a transmis omologului său polonez Rau Zbigniew cele mai sincere condoleanțe familiilor îndurerate ale victimelor inocente.

Doi oameni au fost uciși în satul polonez Przewodow, de la granița cu Ucraina, pe 15 noiembrie, când Rusia a lansat un bombardament cu rachete de mare intensitate asupra Ucrainei.

Radio Zet a relatat că două rachete rătăcite ar fi căzut la Przewodow, fără să ofere detalii.

Cele întâmplate la granița dintre Polonia și Ucraina au generat reacții imediate din partea statelor membre NATO din regiune, care au avertizat că incidentul ar putea încorda și mai mult relațiile și așa tensionate dintre Occident și Moscova.

Ministerul eston de Externe a spus că știrile din Polonia sunt „cele mai îngrijorătoare” și că autoritățile de la Talin se vor consulta cu cele de la Varșovia și ale altor țări NATO.

Declarații similare au fost făcute la Praga și la Riga.

Teritoriu protejat de NATO, bombardat de ruși

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.