VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lumina Sfântă va ajunge și în acest an în Moldova

În sâmbăta dinaintea Paștelui, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”. Focul haric va fi adus la ora 20.00, în cadrul Slujbei Învierii, acolo unde va fi împărțit preoților și enoriașilor.

În acest an, după Lumina Sfânta va merge la Ierusalim episcopul de Soroca, Ioan, care de mâine se va afla în Israel într-un pelerinaj, transmite realitatea.md.

Deplasarea delegației Mitropoliei Moldovei va fi făcută prin intermediul unei curse aeriene private, a anunțat secretarul mitropolitan Vadim Cheibaș.

Amintim, este pentru a 21-a oară când Lumina Sfântă este adusă direct de la Ierusalim în Republica Moldova, prin intermediul unor delegații mitropolitane.

Lumina sfântă coboară în Mormântul lui Iisus Hristos din Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari. Patriarhul Ierusalimului, însoţit de câțiva pelerini, înconjoară biserica de trei ori, apoi coboară cu două lumânări stinse şi se roagă în genunchi, acolo unde așteaptă pogorârea focului sfânt.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.