VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bunuri în valoare de 5 milioane de lei au fost sechestrate de ARBI, săptămâna trecută

Bunuri de circa 5 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 2 încăperi locative, un mijloc de transport, 3 conturi în numerar, un teren pentru construcție și creanțe. În prezent, ARBI are în examinare 142 de delegații, pe 110 de cauze penale, în privința a 209 de subiecți. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI a fost depus un milion de lei.

Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care 2 criminalistice, 3 IT și una în construcție, în procedură fiind alte 66 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 358 de cauze penale.

Direcția legislație a recepționat 19 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 39 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 3 noi, alte 69 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 134 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 17 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Totodată, ofițerii CNA în comun cu voluntarii anticorupție au desfășurat activități de instruire cu elevii claselor a XII-a de la LT „Ion Luca Caragiale” din mun. Orhei, LT „Mihai Eminescu” și LT „Andrei Straistă” din r-ul Anenii Noi cu genericul „Integritate vs Corupție”, dar și cu cadrele didactice de la LT „Mihail Kogălniceanu,” mun. Chișinău, în cadrul campaniei anuale de informare și sensibilizare „Fără corupție la BAC”.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 31 de apeluri, iar în cancelaria CNA au fost înregistrate 1498 de materiale. În penitenciare se află 15 persoane, arestate în dosarele CNA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.