VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lukaşenko cere patrule armate pe străzile din Belarus

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a cerut marți agențiilor de aplicare a legii să organizeze patrule cu arme de calibru mic pe străzile orașelor pentru a garanta siguranța oamenilor, relatează Reuters.

„Cetățenii trebuie să se simtă în siguranță acasă, la locul de muncă, pe stradă, în orice moment al zilei”, a declarat Lukaşenko într-o înregistrare video de la o întâlnire cu organele de securitate de vârf ale ţării, postată de o publicație de stat care relatează despre activităţile preşedintelui belarus.

Lukaşenko a declarat că, deşi rata criminalităţii din Belarus este în scădere, ţara este expusă riscului de infracţiuni de „natură extremistă”.

„Astăzi, acesta este cel mai important aspect al menținerii legii şi ordinii – pentru a suprima acțiunile tâlharilor şi pentru a preveni pierderea sufletelor, care nu înțeleg încă pe deplin ce tutori străini îi vizează”, a spus el, conform înregistrării video.

„Avertizez Ministerul Afacerilor Interne, KGB-ul, serviciile speciale, toată lumea, procuratura – oricine: trebuie să preluăm controlul asupra acestui lucru. Băieții noştri de la patrulare trebuie să fie pe străzi. Patrulele trebuie să fie înarmate cu arme de calibru mic, cel puțin pistoale”, a adăugat el.

Lukaşenko este aliatul președintelui rus Vladimir Putin și a susţinut invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, permiţând Moscovei să folosească teritoriul belarus pentru a lansa războiul şi a fost de acord anul trecut să desfăşoare arme nucleare tactice ruseşti în ţara sa.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.