VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii revin de mâine la proteste pe șoselele naționale

Fermierii vor ieși mâine, cu tehnică agricolă, să protesteze pe drumurile naționale, începând cu ora 10.00. Aceștia urmau să aibă azi o nouă întrevedere cu ministrul Agriculturii, însă demnitarul a amânat-o pentru vineri.

„Mâine, începând cu ora 10:00, se vor începe pe tot teritoriul țării mișcări de tehnică, pentru că amânarea asta până vineri este doar o tărăgănare de timp. Ei știu că încep lucrările în câmp, deja au început și mizează că noi o să plecăm acasă”, a declarat Sergiu Stefanco, unul dintre liderii fermierilor protestatari.

Potrivit Ministerului Agriculturii, motivul amânării este necesitatea de a acorda timp suplimentar pentru analize detaliate și pentru a permite tuturor instituțiilor implicate să abordeze amplu solicitările agricultorilor.

Amintim, Guvernul a anunțat că a identificat noi instrumente de sprijin pe care le-a anunțat azi în cadrul unei noi întâlniri cu un grup al fermierilor protestatari. Astfel, statul va garanta credite preferențiale de până la 500 de mii de lei pentru agricultorii micro și cei mici, resurse ce vor fi oferite de bănci, iar în martie Ministerul Agriculturii pregătește și un proiect de lege pentru protejarea compensațiilor și altor ajutoare de la stat de executările silite din partea băncilor și Inspectoratului Fiscal în cazul fermierilor cu datorii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.