VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doar unul din 10 europeni crede că Ucraina va învinge Rusia

Doar unul din zece europeni crede că Ucraina poate învinge Rusia, arată un sondaj realizat în 12 state europene. Autorii studiului spun că, pe baza acestor constatări, politicienii UE ar trebui să adopte o abordare mai „realistă”, care să se concentreze pe stabilirea modului în care poate fi obținută pacea, transmite euronews.com.

Realizat în 12 țări din UE – inclusiv Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Spania și Suedia – sondajul a constatat că pesimismul cu privire la rezultatul războiului a fost alimentat de contraofensiva eșuată a Ucrainei, de o potențială schimbare de politică a SUA și de posibilitatea ca Donald Trump să ajungă din nou la Casa Albă.

Potrivit raportului, intitulat „Războaie și alegeri: Cum pot liderii europeni să mențină sprijinul public pentru Ucraina”, 20% au prezis o victorie a Rusiei. Constatările vin în ajunul celei de-a doua aniversări a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022. Deși sprijinul pentru Kiev în rândul europenilor rămâne ridicat, o anumită formă de „înțelegere de compromis” este văzută de cei chestionați ca fiind cea mai probabilă soluție la război.

Chiar și în cele mai optimiste state membre chestionate – Polonia, Suedia și Portugalia – mai puțin de unul din cinci (17%) au considerat că Ucraina ar putea învinge.

În toate țările, au arătat sondajul, cea mai comună opinie, împărtășită de o medie de 37% dintre respondenți, a fost că războiul se va încheia printr-o înțelegere de compromis – deși unele țări erau mai dornice de acest rezultat decât altele.

În Suedia (50%), Portugalia (48%) și Polonia (47%), respondenții au fost mai susceptibili să spună că Europa ar trebui să ajute Ucraina să lupte, în timp ce în Ungaria (64%), Grecia (59%), Italia (52%) și Austria (49%), au preferat să împingă Kievul să accepte o înțelegere. În Franța, Germania, Țările de Jos și Spania, părerile au fost aproape egal împărțite.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.