VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ludovic Orban: E puțin probabil ca un partid prorus să aibă șanse să câștige alegerile în Republica Moldova

”E puțin probabil ca un partid pe față prorus, care să sprijine politica prorusă să aibă șanse să câștige alegerile în Republica Moldova”. De această opinie este ex-premierul României, Ludovic Orban.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Orban a declarat că un partid care este pilotat de la Kremlin nu are ce să ofere cetățenilor Republicii Moldova.

”Ce să aducă Rusia sau orientarea spre Rusia? Nu aduce nimic, decât sărăcie, lipsă de drepturi, amenințări, riscuri, călcarea în picioare a identității, nu are ce să aducă un partid care este pilotat de Moscova. De altfel, în Republica Moldova, după proclamarea independenței au existat guverne proruse, care n-au adus nimic decât corupție, tunuri, țepe, sărăcie, lipsă de dezvoltare, concentrarea afacerilor în mâini puține pe principiul că nu au acces la afaceri decât cei care respectă principiul că o mână o spală pe alta și cei care țin mâna pe un sistem aproape mafiot. La un moment dat, Republica Moldova ajunsese chiar în situația de spălătorie de bani negri. Nu are ce să ofere un partid prorus sau un partid care este pilotat de la Kremlin cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban.

Menționăm că în cadrul interviului, ex-premierul României a vorbit și despre partidul primarului Capitalei, Ion Ceban, dar și despre viziunile proeuropene anunțate de acesta.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.