VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ludovic Orban, despre viziunile europene ale primarului Ion Ceban: Un lup care încearcă să îmbrace o blană de oaie

Ex-premierul României, Ludovic Orban, a vorbit în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei despre partidul primarului Capitalei, Ion Ceban, dar și despre viziunile proeuropene anunțate de acesta.

Politicianul l-a asociat pe Ceban cu ”un lup care încearcă să îmbrace o blană de oaie”.

”Probabil o fi constatat planificatorii din Est că șansele ca un partid prorus să câștige alegerile sunt foarte mici și atunci deghizează câțiva lideri de genul acesta în pseudo-partide proeuropene, ca să zic așa. Acuma să fim cinstiți, Ceban a candidat la primărie din partea PSRM, partidul lui Igor Dodon, care e un partid clar filorus, care a acceptat să fie pilotat și care a orientat toate relațiile înspre Rusia. Lumea a uitat cine e Ceban? Eu sper că nu”, a comentat Orban.

Totodată, ex-premierul român a declarat că ”i s-a părut foarte ciudată apropierea dintre președintele PSD, Marcel Ciolacu, și primarul Chișinăului, Ion Ceban”.

Asta este îngrijorător, faptul că Ciolacu îl creditează și îi dă gir, Ciolacu fiind președintele unui partid de guvernământ din România. Și așa ei au mai păstrat legătura cu PDM-ul, care, haideți să fim cinstiți, oricât va încerca, nu se poate elibera de răspunderea faptului că a fost practic instrumentul politic al unui clan mafiot condus de Plahotniuc. Nu se poate elibera și chiar și legătura asta politică este o legătură vicioasă în sine. Iar aceasta e și mai vicioasă, acordarea unui gir către un fals partid proeuropean care, de fapt, e rupt din PSRM, iarăși e o greșeală politică pe care o comite președintele PSD”, a mai declarat Orban.

Amintim că Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) a fost înregistrat oficial la data de 17 ianuarie 2023. Potrivit edilului, partidul MAN va avea „o doctrină social-democrată de tip european și va pleda pentru integrarea europeană”.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.