VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ludmila Diaconu, fosta soție a lui Nicolae Sulac, s-a stins din viață la 73 de ani

Ludmila Diacenco-Sulac, fosta soție a regretatului artist, Nicolae Sulac, s-a stins din viață, astăzi, 30 august. la vârsta de 73 de ani. Violonista avea 73 de ani.

”Azi noapte la ora 01:00, Ludmila Diacenco (Sulac), profesor, muzician, violonist și aranjor basarabean, a plecat pe drumul veșniciei în brațele celei pe care a adus-o pe lume și a purtat-o în brațe, Ioana Sulac -Laux, fiica lui Nicolae Sulac.

Ultimele luni din viață Ludmila Diacenco le-a petrecut alături de singura fiică, în Germania, unde s-a stabilit în urmă cu mulți ani și și-a întemeiat o familie. Își vizita periodic fiica până la începutul restricțiilor pandemice. În acest timp, rămânând în Republica Moldova, a dezvoltat o complicație medicală care mai apoi s-a dovedit incompatibilă cu viața”, se arată în mesajul publicat de Nicușor Ilie, autorul paginii „Nicolae Sulac și Benone Sinulescu – in memoriam”.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani Ludmila Diacenco a activat ca profesor de muzică pentru formarea tinerelor generații să ducă mai departe patrimoniul cultural-imaterial al muzicii populare și folclorice din Basarabia.

A concertat alături de mai multe orchestre și a colaborat cu distinste personalități și nume notorii din muzica populară, iar în ceea ce privește familia, a fost un exemplu de modestie atât pentru fiica ei, cât și pentru colegii de scenă care au cunoscut-o.

”Ca și mamă, Ludmila Diacenco a fost o persoană exigentă, implicată în creșterea și educația propriului copil. Iubea mult copiii și de aceea a ales catedra în locul turneelor. Este nașa de botez a fiicei interpretei Zinaida Julea.

Despre seriozitatea cu care a lucrat Ludmila Diacenco, ne-au povestit foarte multe regretatul acordeonist Nenita Ion, maestrul dirijor Vasile Goia și alte nume din cultura muzicală moldovenească. Alături de Nicolae Sulac, Vasile Goia, Valentina Cojocaru, maestrul Ioan Paulencu și alte personalități a concertat în mai multe state, dar și cu alte personalități basarabene.

Profesoara Ludmila Diacenco a trecut la cele veșnice, urcând pe razele stelelor spre ceruri, unde-și va regăsi soțul pribeag de o viață întreagă și istovit până la epuizare finală pe drumul spre nicăieri, cum de altfel și el și-a expus premonițiile propriului destin prin cântecele sale, multe dintre ele pline de dramă. Va fi înmormântată în Germania prin eforturile fiicei sale. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a mai scris Nicușor Ilie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.