VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, despre scrisoarea lui Vadim Krasnoselski: Vom comunica cu regimul de la Tiraspol mai des pentru a menține pacea

Președintele țării, Maia Sandu, a confirmat în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei că liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, i-a adresat o scrisoare prin care invită autoritățile de la Chișinău la dialog.

Regimul de la Tiraspol trimite multe scrisori, noi avem comunicare prin intermediul Biroului de Reintegrare, prin intermediul dlui viceprim-ministru Serebrian pe subiecte concrete, inclusiv despre cum menținem liniștea și pacea, pentru că noi ne dorim să păstrăm pacea și vom face în continuare tot ce ne stă în puteri, inclusiv vom comunica cu regimul de la Tiraspol mai des decât am făcut-o până acum, pentru a menține pacea”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că de la izbucnirea războiului în Ucraina dialogul Chișinău-Tiraspol a devenit mai frecvent.

Acest dialog a fost mai frecvent anume din cauza riscurilor la adresa securității pentru a evita orice intenții de destabilizare, pentru a reduce semnificativ riscurile de atragere a Republicii Moldova în acest război”, a subliniat președinta.

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev, susține că există numeroase probleme care pot fi soluționate doar la masa de negocieri. 

„Este necesar să soluționăm problemele care, spre regret, se adună din cauza incapabilității părții moldovenești de a negocia. Sunt create dificultăți noi agenților economici, cetățenilor din regiunea transnistreană. Apar probleme stringente sociale și umanitare”, a declarat Vitali Ignatiev citat de presa din regiune.

În adresarea sa, Vadim Krasnoseliski menționează că a trecut jumătate de an de când a expediat o adresare similară, la care așa și nu a avut răspuns. Potrivit lui, în aceste condiții se creează impresia că Chișinăul „nu percepe regiunea transnistreană ca pe un bun vecin”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.