VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marea Britanie vrea să importe mai mult vin și produse vitivinicole moldovenești

Reprezentanții Parlamentului Regatului Marii Britanii, aflați într-o vizită de lucru la Chișinău, și-au manifestat deschiderea în vederea intensificării  comerțului cu vinurile și produsele vitivinicole moldovenești.

Perspectivele de intensificare a comerțului cu produse agroalimentare între Republica și Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost princpala temă a discuțiilor între conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și membrii unei delegații din Marea Britanie, condusă de Lordul Daniel Hannan, membru al Camerii Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Discuțiile au fost axate pe consolidarea legăturilor comercial-economice în contextul problemelor de logistică existente în prezent, fiind realizată și o analiză a cotelor de comerț pentru produsele alimentare.

Ministrul, Vladimir Bolea, a comunicat delegației preocuparea ministerului pentru creşterea investiţiilor şi a comerţului bilateral, exprimând speranța că relațiile comerciale vor avansa, informează MAIA.

Conform datelor statistice, pe parcursul perioadei ianuarie-aprilie 2022, Marea Britanie s-a clasat pe locul 18 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 1.1 % din valoarea comerțului total. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Unit a înregistrat pe parcursul perioadei menționate, suma de 51 mln. USD. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, valoarea comerțului bilateral a crescut cu 45%, iar soldul a constituit 5 mln. USD, în favoarea Republicii Moldova. Conform volumului de capital investit, Marea Britanie este printre primii 10 investitori în țara noastră.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.