VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lovitură pentru Emmanuel Macron, după victoria partidului lui Marine Le Pen la europarlamentare. Liderul francez a anunțat dizolvarea Parlamentului

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat dizolvarea Adunării Naționale, în urma înfrângerii suferite de alianța de la guvernare în alegerile europarlamentare, care a ajuns pe locul al doilea, la mare distanță de rezultatul Rassemblement National (RN), partidul lui Marine Le Pen.

„Nu voi putea să continui ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat preşedintele francez după anunțarea rezultatelor exit-pollurilor. „Am decis să vă redau prin vot posibilitatea de a vă alege viitorul parlamentar. Prin urmare, dizolv Adunarea Națională în această seară”, a declarat Macron duminică seara, adresându-se francezilor într-o alocuțiune televizată, transmite news.ro.  

„Dizolv Adunarea Națională în această seară şi în câteva momente voi semna decretul de convocare a alegerilor legislative, care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur şi la 7 iulie pentru al doilea tur”, a precizat preşedintele francez. „Aceasta este o decizie serioasă şi cu greutate. Dar, mai presus de toate, este un act de încredere”, a mai spus Emmanuel Macron.

Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, a câştigat alegerile europene din Franţa, cu circa 32% din voturi, de peste două ori mai mult decât coaliția care îl susține pe preşedintele Emmanuel Macron şi care apare la egalitate cu lista de centru-stânga, cu 15% din voturi, potrivit exit-pollurilor. 

Schimbări politice și în Belgia, acolo unde premierul Alexander De Croo şi-a anunțat demisia după rezultatele slabe ale partidului său la europarlamentare. „Pentru noi a fost o noapte deosebit de dificilă, am pierdut”, a declarat emoționat premierul belgian, membru al partidului liberal flamand Open Vld.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.