VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 57 de mii de români din R. Moldova au votat la europarlamentarele din 9 iunie

Peste 56.700 de cetățeni români din R. Moldova au votat la alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie. La secțiile de votare deschise în stânga Prutului s-au format cozi periodic, iar Autoritatea Electorală Permanentă de la București a relatat că alegătorii din R. Moldova au fost cei mai activi din afara României.

Alegătorii din Republica Moldova au constituit circa 25% din numărul total de 209 mii de alegători români din străinătate. Peste 56.700 de moldoveni cu cetățenie română au venit la urne în cele 52 de secții de votare deschise de România în țara noastră. Cele mai multe secții, 16 la număr, au fost în municipiul Chișinău.

Cifra ilustrează o prezență record a moldovenilor la alegerile europarlamentare, comparativ cu cele de acum cinci ani. Voința participanților la scrutin este ca în legislativul de la Bruxelles să existe și reprezentanți ai Republicii Moldova, care să sprijine parcursul european al țării.

Menționăm că Parlamentul European este unicul organism al Uniunii Europene ales direct de cetățeni, fiind format din 720 de europarlamentari, reprezentanți ai celor 450 de milioane de cetățeni ai blocului comunitar. România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.