VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Locuitorii mun. Chișinău vor fi conectați la agentul termic. Ion Ceban: Prețurile vor bate la buzunare, dar nu putem să nu solicităm conectarea

Luni, 07 noiembrie, în capitală va fi dat startul sezonului termic 2022-2023 pentru toți consumatorii din municipiu Chișinău. Primăria Chișinău informează că o dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, 4 noiembrie de viceprimarul Irina Gutnic.   

Conform actului administrativ enunțat, Preturile de sector, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, gestionarii fondului locativ cu orice formă de proprietate, agenții economici și alți consumatori de energie termică vor pregăti obiectivele aflate în gestiune pentru primirea agentului termic.

„Termoelectrica” S.A. și S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ municipal la sistemul centralizat de termoficare, conform contractelor încheiate. 

Primarul general al capitalei, Ion Ceban a spus că mai mulți locuitori, mai ales tinerele familii cu copii mici, au solicitat conectarea agentului termic.

„Știu că vor bate la buzunare prețurile pentru energia termică, dar nu putem să nu solicităm conectarea la căldură. Foarte mulți locuitori ne-au scris, mai ales tinerele familii cu copii mici, că este frig în locuințe. 26 mii de familii vor primi în acest an compensații din partea Primăriei Chișinău, 40 de procente din suma din facturi, anul trecut fiind 21 de mii de familii”, a scris primarul general pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Ceban, scumpirile de circa 7 ori la agentul termic vor fi resimțite și la bugetul municipal, iar cheltuielile vor crește considerabil.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.