VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Criza refugiaților: Donație în valoare de 125.000 de euro pentru Biroul Migrație și Azil

Biroul Migrație și Azil, a primit astăzi, 2 microbuze și 21 de cititoare de documente de identitate. Donația vine din partea Uniunii Europeane și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Potrivit unui comunicat remis presei, donația va îmbunătăți capacitatea de procesare a unui număr crescut de sarcini, ce țin de verificarea autenticității documentelor cetățenilor străini pe întreg teritoriul național, în contextul fluxului crescut de persoane străine aflate în țară.

Cele 21 de cititoare de documente de identitate vor permite să analizeze instantaneu și în timp real calitatea imaginii feței, a amprentelor digitale și a semnăturilor.

Donația vine să sprijine eforturile Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea crizei generate de afluxul de refugiați din Ucraina și să contribuie la îmbunătățirea eficienței muncii angajaților BMA. Totodată, echipamentele oferite vor ajuta autoritățile naționale să își modernizeze instrumentele generale de gestionare a managementului migrației și va facilita identificarea soluțiilor de protecție, colectare și păstrare a datelor procesate, în conformitate cu standardele internaționale”, se arată în comunicatul remis de BMA.

Potrivit Șeful delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, microbuzele și cititoarele de pașapoarte vor ajuta MAI și Biroul Migrație și Azil să ofere servicii esențiale refugiaților care intră în Republica Moldova.

Această donație face parte dintr-un program regional mai amplu, finanțat de Uniunea Europeană, pentru a sprijini gestionarea fluxului de refugiați. Răspunsul UE la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost oportun și rapid. UE a alocat 15 milioane EUR pentru acest program, astfel încât să fie posibil transferul voluntar al persoanelor într-o manieră sigură și demnă”, a declarat Janis Mazeiks.

Subliniem că echipamentele și vehiculele, în valoare totală de 125.000 de euro, precum și expertiza operațională pentru BMA, au fost susținute financiar prin asistența Uniunii Europene în cadrul proiectului „Supporting Protection, Transit, Voluntary and Informed Return and Reintegration of Eastern Partnership Citizens and Third Country Nationals affected by the conflict in Ukraine”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.