VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Membrii și simpatizanții Partidului Șor protestează din nou în Capitală: Jos Maia Sandu!

Sute de membri și simpatizanți ai Partidului Șor protestează pentru a treia duminică consecutiv în Capitală. Mulțimea cere demisia guvernării PAS, dar și a președintei țării, Maia Sandu.

Protestatarii, echipați cu pancarte, scandează „Demisia!” „Alegeri anticipate”, „Jos, Maia Sandu”, ”Unui, doi, Maia Sandu la gunoi!”

Organizatorii au anunțat că locuitorii din nordul țării au fost împiedicați să ajungă la protestul de la Chișinău.

”Mai mulți oameni din localitățile din nordul țării nu sunt lăsați să ajungă la protestul național de astăzi, programat pentru ora 15:00, în fața Președinției. Mijloacele de transport, pline cu oameni, au fost stopate de polițiști, la ieșirea din orașul Florești și municipiul Bălți, la indicația guvernării PAS”, au anunțat aceștia.

Update 15:15: Poliția a creat un cordon pe aproape întregul perimetrul Parlamentului. Manifestanții nu au putut intra în curtea clădirii prezidențiale, deoarece autoritățile au închis porțile, chiar dacă, în campania electorală, Maia Sandu promitea să scoată gardul și să lase acces liber la Președinție pentru toți cetățenii.

Totodată, protestatarii instalează noi corturi în preajma Președinției.

Mai jos vă prezentăm o imagine din dronă cu mulțimea de protestatari antiguvernamentali, adunați în fața Parlamentului și Președintelui.
Foto: Telegram/Index

Update 16:30: Ca și în cazul Maiei Sandu, care a zburat duminica trecută, macheta lui Igor Grosu, legată de câteva baloane galbene, umplute cu heliu, s-a înălțat spre cer în aplauzele zecilor de mii de protestatari.

”Prin acest gest simbolic, am vrut să arătăm că singurul lucru bun care ar mai putea astăzi să-l facă reprezentanții PAS este să plece. Iar dacă nu vor să plece de bună voie, ei trebuie obligați să o facă”, au anunțat organizatorii.

Update 16:50: Protestul Partidului Șor a fost declarat închis. Manifestanții susțin că azi au mai instalat 50 de corturi.

Menționăm că primul protest organizat de Partidul Șor a avut loc duminică, 18 septembrie. Potrivit Inspectoratului General al Politiei la protest au participat aproximativ 6.500 de cetățeni, deși formațiunea politică susține că a organizat transport pentru 9.634 de cetățeni. Tot atunci, Ilan Șor, a declarat că proteste similare vor fi organizate în fiecare duminică de acum înainte, până când guvernarea își va da demisia. 

Într-o postare video publicată pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.

Cel de al doilea protest a avut loc la data de 25 septembrie. Ca și la protestul precedent, deputatul fugar care s-ar afla în Israel, Ilan Șor a apărut pe un ecran instalat provizoriu de pe care s-a adresat protestatarilor și le-a spus că „trebuie să cerem demisia și să organizăm alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale”. 

Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor. În 2017, Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi splălare de bani. În 2019, la scurt timp ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea și a trecut în opoziție, Șor a părăsit ilegal teritoriul R. Moldova. Tot în 2019, deputatul Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examinare.

Citește și: Poliția, la datorie: Câte persoane au participat la protestul de la Președinție

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.