VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Litvinenco, întrevedere cu noul ambasador al României: Subiectele abordate

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi, 25 august, o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

”L-am felicitat pe diplomatul român cu prilejul numirii în funcție și i-am urat succes în exercitarea misiunii sale diplomatice.

Totodată, am adus mulțumiri Guvernului României pentru relația de prietenie, care a devenit tot mai strânsă în ultima perioadă, dar și pentru susținerea consecventă a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv datorită căreia am obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În context, am vorbit despre colaborarea eficientă dintre ministerele Justiției din Republica Moldova și România, despre planul comun de acțiuni care este în plin proces de implementare, precum și despre consolidarea relațiilor dintre instituțiile de drept din ambele state”, a menționat Litvinenco.

Totodată, Litvinenco anunță că noul ambasador al României l-a asigurat că Republica Moldova poate miza în continuare pe sprijinul României în calea sa de euro-integrare.

”La final, am reiterat că țara noastră s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcționarea justiției și combaterea corupției rămân determinante în acest parcurs. La realizarea acestui deziderat, experiența României este foarte importantă pentru noi.

Am primit asigurări că Republica Moldova poate miza în continuare pe spijinul României în calea sa de euro-integrare”, a mai menționat ministrul Justiției.

Menționăm că noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, și-a început activitatea în țara noastră în luna iunie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.