VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA: Noi reguli privind plasarea pe piață a fructelor și legumelor importate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că la data de 19 august au intrat în vigoare noi reguli privind plasarea pe piață a fructelor și legumelor proaspete provenite de import.

”Fructele și legumele proaspete provenite din import, de la care au fost prelevate probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați în cadrul programului de monitorizare aprobat anual de către Agenție, vor fi plasate pe piață numai după obținerea rezultatelor de laborator conforme.

Până la primirea rezultatelor de laborator, loturile de la care au fost prelevate probe vor fi păstrate în depozitele, înregistrate de Agenție, ale agenților economici importatori”, precizează instituția.

Totodată, ANSA subliniază că agenții economici, importatori vor completa o declarație pe proprie răspundere conform căruia produsele nu vor fi comercializate până la primirea rezultatelor analizelor de laborator.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.