VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministra de interne susține că MAI elaborează un nou concept de transformare a activității poliției

Invitată la emisiunea „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei”, Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne a declarat că în prezent, se află în proces de elaborare un nou concept de transformare a activității poliției, care va permite polițistului de sector să intervină mult mai rapid în cazul unei solicitări.

Ana Revenco a menționat că în rezultatul discuțiilor cu autoritățile locale și a solicitărilor venit din partea acestora, în cadrul MAI, a fost creat un grup de lucru care elaborează un nou concept de transformare a activității poliției, în special, la nivel local.

”Ideea acestui concept este de a capacita polițistul să intervină mult mai rapid, adică va interveni polițistul care se află cel mai aproape de locul chemării și nu conform distribuirii geografice sau administrative, așa cum are loc în prezent”, a spus Ana Revenco.

Potrivit ministrei Afacerilor Interne, conceptul respectiv va acorda o mobilitate mai bună polițistului de sector, astfel încât acesta să poată fi prezent în mod rapid la locul solicitat. De asemenea, dat fiind faptul că Republica Moldova se află în imediata vecinătate a războiului, Ana Revenco a menționat că este primordial să fie asigurată ordinea, liniștea publică și securitatea cetățenilor de pe întreg teritoriul țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.