VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Litvinenco, despre reforma justiției: Schimbările nu pot fi făcute peste noapte. E nevoie de mai mult timp și resurse

Ne dorim ca reforma justiției să se întâmple mai rapid, dar schimbările nu pot fi făcute peste noapte și e nevoie de mai mult timp și resurse. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei întrevederi cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, în frunte cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

”Le-am mulțumit parlamentarilor europeni pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova și obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE.

În cadrul discuțiilor, am vorbit despre acțiunile întreprinse în vederea implementării celor 9 recomandări, formulate de Comisia Europeană pentru atingerea aspirațiilor europene ale țării noastre, dintre care 6 țin de domeniul justiției. De asemenea, am făcut o trecere în revistă a principalelor inițiative promovate de Ministerul Justiției cu scopul de a reforma sistemul de justiție, de a combate corupția și de a avea instituții funcționale cu oameni integri și profesioniști. Am menționat că suntem la prima etapă de implementare a reformei justiției – verificarea integrității candidaților la funcția de membru al CSM și CSP”, a scris Litvinenco după întrevedere.

Totodată, ministrul a subliniat că ”imediat ce vom avea un CSM funcțional, va începe și reforma CSJ”.

”Am reiterat că ne dorim ca reforma justiției să se întâmple mai rapid, dar schimbările nu pot fi făcute peste noapte și e nevoie de mai mult timp și resurse. Europarlamentarii au remarcat progresele pe anumite domenii și ne-au încurajat să continuăm reformele în justiție și lupta cu corupția, asigurându-ne că putem conta pe susținerea din partea instituțiilor europene, pentru ca sistemul judecătoresc să fie funcțional, iar cetățenii să aibă încredere în actul de justiție”, a mai scris ministrul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.