VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Refugiații cazați la Moldexpo au fost transferați în alte centre de plasament din țară

105 refugiați din Ucraina care erau cazați la centrul de plasament temporar de la Moldexpo au fost transferați în alte centre din țară care au infrastructură mai dezvoltată. Decizia a fost luată pentru a eficientiza consumul de resurse energetice în timpul iernii și a reduce costurile, deoarece sistemul de încălzire al pavilionului Moldexpo este pe gaze naturale și ar fi generat facturi lunare de peste 400.000 de lei.

Potrivit reprezentanților guvernului, transferul persoanelor a avut loc în ultimele două săptămâni ale lunii octombrie și a fost realizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei, CIE Moldexpo și Agenția Proprietății Publice. 

Cele 105 persoane, dintre care 62 femei, 12 bărbați și 31 copii, au ajuns la 8 centre de plasament temporar din mun. Chișinău și la altele din Criuleni, Anenii-Noi, Hîncești, Strășeni și Orhei. Fiecare transfer s-a făcut ținându-se cont de necesitățile fiecărei persoane: loc de muncă, acces la grădiniță sau școală etc.

În prezent la centrul Moldexpo nu sunt cazați refugiați. Prin urmare, în perioada rece, instituția va fi închisă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.