VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liga Studenților din Basarabia și Asociația „Ideea Națională” va organiza Marșul Identitar de Zilele românilor de pretutindeni

Generațiile tinere trebuie să-și asume identitatea românească, necesitate accentuată mai ales în contextul războiului hibrid, prin care se încearcă anume deznaționalizarea poporului, cu scopul de a-i influența deciziile politice. De această părere sunt reprezentanții Ligii Studenților din Basarabia și ai asociației „Ideea Națională”, care vor organiza mâine, 24 mai, Marșul Identitar la Chișinău, pentru a marca astfel Zilele românilor de pretutindeni în Republica Moldova, transmite ziua.md.

„Asumarea identității românești este mijlocul prin care noi ne putem asuma un oarecare trecut, trecutul milenar al civilizației românești, odată cu începuturile sale dintre coeziunea poporului dac și poporului latin”, a declarat într-o conferință de presă la IPN Petru Ciobanu, președintele asociației „Ideea Națională”.

La rândul său, Silviu Popa, membru al Ligii Studenților din Basarabia, consideră că  evenimentele dedicate Zilelor românilor de pretutindeni contribuie la întărirea relațiilor moldo-române și la menținerea și dezvoltarea unui spațiu cultural, lingvistic și civilizațional comun.

„De fapt, obiceiurile noastre sunt foarte frumoase și tradițiile noastre, neîntâlnite în alte țări din lume, ne fac un popor special. Evenimentul care este celebrat anual atât de administrațiile publice, cât și de organizațiile care simt românești, oferă ocazia de a întări legăturile și de a consolida comunitatea românească la nivel global. Ziua românilor de pretutindeni este cu atât mai importantă prin faptul că Republica Moldova este al doilea stat românesc – avem o istorie comună, vorbim aceeași limbă și avem legături culturale comune cu România. De fapt, avem un viitor comun”, a mai spus Silviu Popa.

Marșul Identitar este planificat pentru ora 14.00 și va începe la intersecția bulevardului Grigore Vieru cu strada Romană.

„Marșul este un semn al determinării noastre de a ne afirma identitatea românească și de a promova valorile și tradițiile noastre comune. Astfel vă îndemn pe toți românii de pretutindeni să fim împreună pe 24 mai să sărbătorim și să cinstim portul popular, valorile românești și tradițiile noastre care sunt pe cât de deosebite, pe atât de frumoase. Vă așteptăm cu mare drag!”, a declarat președinta Ligii Studenților din Basarabia, Nicoleta Gherman.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.